Gündem

Diyanet 2022 yılı Kurban Kesim Bedelleri açıklandı

Diyanet 2022 yılı vekalet yoluyla Kurban kesim bedelleri belli oldu. Bu yılki kesim bedelleri Yurt içi 2.250 lira, yurt dışı 1.800 TL olarak belirlendi.

Diyanet 2022 yılı vekalet yoluyla Kurban kesim bedelleri belli oldu. Bu yılki kesim bedelleri yurtiçinde 2.250 lira, yurtdışında 1.800 lira alarak belirlendi. 2021’de bu sırasıyla 1.125 TL ve 925 TL’ydi. Dolayısıyla kurbanlık zammı %100 oldu.

2022 Kurban kesim bedelleri

Milyonlarca Müslüman tarafından 9 Temmuz 2022 Cumartesi Günü idrak edilecek olan mübarek kurban bayramı öncesinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2022 vekaletle kurban kesim bedelini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında 1800 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, başkanlığın yerleşkesinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla düzenlenen 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu tanıtım toplantısında, 2022 yılı yurt içi ve yurt dışı kurban vekalet bedellerini açıkladı.

Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedeli için, ”Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 2.250 TL, yurt dışı 1.800 TL olarak belirledik” dedi.

Kurban kesmenin Allah’ın bahşettiği nimet ve imkanları inanılan değerler uğruna feda edebilme bilincini kazandırdığını dile getiren Erbaş, kurban ibadetini yerine getirmekle Allah’ın emrine itaat edildiğini ve kulluk bilincinin korunduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: Vekaletle kurban organizasyonunun her bir aşamasını titizlikle takip ediyoruz, Bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşamasını titizlikle takip etmektedir.” dedi.

Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş konuşmasına şöyle devam etti;

“Kurban, ilahi merhamete nail olma ve Rabbimizin rızasını kazanma vesilesi olduğu gibi aynı zamanda toplumsal boyutu da olan sosyal bir ibadettir. Gerek fert gerekse toplum açısından birçok hikmeti bünyesinde barındıran kurban ibadetinin müminler arasında kardeşlik şuurunun pekişmesini, insanlar arasında paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin gelişmesini sağlayan önemli bir yönü vardır. Bu yönüyle kurban, Allah için paylaşmaktır, paylaşarak birbirimize yakınlaşmayı sağlayan bir ibadettir. Kesilen veya kestirilen kurbanın Allah için fedakarca paylaşılması, Peygamberimizin örnek ahlakı ve bizlere bıraktığı çok önemli bir sünnetidir.”

Türkiye’de vekaletle kurban hizmeti müftülükler, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla iş birliği içerisinde yürütülmektedir.

İlgili Diğer Konular

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu