Cuma HutbesiGündemNamaz

Cuma Namazı Saati Kaçta?

Cuma Namaz saatleri - Bu hafta kılınacak olan il il Cuma Namazı için Ezan vakitleri, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve diğer illerdeki Cuma namaz saatleri

16 Ekim 2020 Cuma Namazı saati. Bu hafta kılınacak olan il il Cuma Namazı için Ezan vakitleri, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve diğer illerdeki namaz saatleri, Ayasofya camii dahil Türkiye’de Cuma namazı saat kaçta açılacak?

Her hafta Müslümanlar için büyük bir öneme sahip mübarek cuma gününde yurt genelindeki cami ve mescitlerde Cuma Namazını eda etmek isteyen vatandaşlarımız için Cuma Namaz saatlerini sizin için derledik. Cuma günü Cuma Namazı için camileri dolduracak olan vatandaşlar için Cuma namazı saat kaçta, Cuma Namazı kaçta başlıyor ve kaçta bitiyor? Cuma namazı ne kadar sürer? gibi soruların cevabını yazımızdan okuyabilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sayfasında il il cuma namazı saatlerini yayınlıyor. Peki Cuma Namazı saat kaçta bitiyor? Her il için Öğle vakti kılınan cuma namazı ortalama 45 dakika ile 1 saat arası sürebilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 16 Ekim 2020 İstanbul Cuma namazı saati, İstanbul’da cuma namazı saati ve namaz vakitleri nedir? İstanbul’da cuma namazı saat kaçta kılınacak? Ankara, İzmir, Antalya ve diğer iller için Cuma namaz vakitleri nedir? 16 Ekim 2020 il il Cuma namazı saati ve Diyanet namaz vakitleri…

16 Ekim 2020 Cuma Namaz Vakitleri

Bu hafta kılınacak olan 16 Ekim 2020 tarihli Cuma Namazı vakti İstanbul 12:55, Ankara 12:39,  İzmir 13:02 olarak belirlendi.

İstanbul için cuma saati: 12:55

Antalya için cuma saati: 12:48

Adana için cuma saati: 12:29

Ankara için cuma saati: 12:39

İzmir için cuma saati: 13:02

Bursa için cuma saati: 12:54

Diyanet İşleri Başkanlığı 16 Ekim 2020 Cuma Namaz Vakitleri – Türkiye geneli tüm iller Ezan Saatleri 

İL İL CUMA NAMAZI VAKİTLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Cuma Namazı Nedir?

Cuma şartlarını kendilerinde toplayan kimseler için iki rekat Cuma namazı “Farz-ı ayn”dır.

Peygamber Efendimiz Cuma namazı hakkında şöyle buyurmaktadır;

“Cuma namazı, her müslümana cemaatle kılması gereken bir farzdır. Şu dört kimse müstesna: Köle, kadın, çocuk ve hasta.” (Ebû Dâvûd)

Cuma Namazı Nasıl Kılınır? (Kısaca)

Cuma günü cuma namazı saatinde öncelikle 4 rekatlık Cuma Namazının ilk sünneti kılınır. Sünnet kılındıktan sonra imam veya hatip minber’e çıkarak Hutbe okur ve ardından Cuma Namazının 2 rekat farzı kılınır. Daha sonra 4 rekat cuma son sünneti, 4 rekat Zuhri ahir (son öğle namazı) ve 2 rekat vaktin son sünneti kılınarak namaz tamamlanır.

Cuma başlangıç saati, öğle namazı vakti ile aynıdır.

Cuma Namazı’nın Hükmü

Cuma namazının farz olduğu Kitap, sünnet ve icma ile sabittir. Cuma Namazı hutbesi ile birlikte eda edilen iki rekatlı, cemaatle kılınan bir namazdır.

Yüce Allah, Kuran-ı Kerim’de Cuma Suresi’nin 9. ve 10. Ayet-i kerimelerinde şöyle buyurmaktadır:

“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında (yani ezan okunduğunda), alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya(namaza) koşun. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allâh’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allâh’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cuma Suresi 9-10).

Peygamber Efendimiz (sallalahu aleyhi vessellem) hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur:

“Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her Müslüman’a farzdır.” (Nesâî, Cumu’a, 2; Ebû Dâvûd, Taharet, 129)

“Cuma namazını kılmayan birtakım kişiler ya bundan vazgeçerler ya da Allâh kalplerini mühürler de gafillerden olurlar.” (Müslim, Cumu’a, 12; Nesâî, Cumu’a, 2)

“Allâh, önemsemeyerek üç Cuma’yı terk eden kişinin kalbini mühürler” (Ebû Dâvûd, Salât, 210; Nesâî, Cumu’a, 2) buyurmaktadır.

Cuma namazı, Hz. Peygamber döneminden günümüze kadar bütün Müslümanlarca kılınmıştır.

İlgili Konular

Nukteler.com Facebook’ta

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün