Gündem

2023 Seçimleri ve Seçim Sonuçları Canlı Yayınlar!

2023 Seçimleri ve Seçim Sonuçları Canlı Yayınlar! 2023 Seçim Özel - Seçim sonuçları ne zaman belli oluyor ve açıklanacak? Anadolu Ajansı (AA) ve YSK'nın açıklaması ile online yayın ile seçim heyecanı…

2023 Seçimleri ve Seçim Sonuçları Canlı Yayınlar! 2023 Seçim Özel – Seçim sonuçları ne zaman belli oluyor ve açıklanacak? Anadolu Ajansı (AA) ve YSK’nın açıklaması ile online yayın ile seçim heyecanı…

Türkiye’nin beklediği gün… 2023 seçiminin en kritik, en güncel bilgileri birçok kanal seçeneğiyle web sayfamızda. En doğru, en anlaşılır ve en hızlı seçim sonuçlarını canlı izlemek için doğru adrestesiniz.

Hangi ilde hangi parti önde ve hangi parti ve aday kazandı? Hangi milletvekilleri meclise girebilecek? İttifakların oy oranları, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hangi aday kaç oy aldı?

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü tarihi bir seçim için sandık başına gidecek, 2023 seçim heyecanını farklı kanallardan tek adresten CANLI takip edebilirsiniz. Yayın yasağı bittikten hemen sonra canlı yayınlarla açılan sandık sayıları, ilk sonuçları sayfamız üzerinden izleyebilirsiniz.

2023 Seçimleri Ne Zaman?

Türkiye, 14 Mayıs’ta son yılların en kritik seçimi için sandık başına gidiyor. Seçim sonuçları canlı, anlık grafiklerle Türkiye’nin en çok izlenenen kanallarında yayınlanıyor.

2023 seçim haberi sayfasında en son yaşanan seçim gelişmeleri ile birlikte geçmişten bugün en çok izlenen TV kanallarına eklenen seçim haber sonuçları başlıkları yer almaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu ve seçimin yenilenmesine ilişkin kararı imzaladı.

Erdoğan’ın açıklaması;

“18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. Yarınki Resmi Gazete’de yayımlanacak kararın ardından YSK 2 aylık seçim takvimini başlatacak. Milletimiz 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanı ve Milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.”

2023 Cumhurbaşkanı adayları kimler?

Yüksek Seçim Kurumu (YSK) kararına göre 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçiminde dört cumhurbaşkanı adayı yarışacak. Cumhurbaşkanı adayları alfabetik sıralamaya göre; Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan.

Seçime kaç gün kaldı?

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidiyor. Siyasi Partilerin ise seçim hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 2023 seçim sayacı ile 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemi 14 Mayıs Pazar saat 17:00’de tamamlanacak.

Oy verme işlemi ne zaman başlıyor?

14 Mayıs 2023 Pazar günü tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi. Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahip olacak.

Öte yandan seçimlerin ertesi günü eğitim öğretime ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER, Seçimlerin ertesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verileceğini ve öğretmenlerin de idari izinli sayılacağınız açıkladı.

Halk TV canlı izle

14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem genel seçimlerini, HD yayın kalitesinde Halk TV canlı yayın ile canlı izleyebilirsiniz.

KRT TV canlı izle

14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem genel seçimlerini, HD yayın kalitesinde Halk TV canlı yayın ile canlı izleyebilirsiniz.

Habertürk TV Canlı izle

14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem genel seçimlerini, HD yayın kalitesinde Halk TV canlı yayın ile canlı izleyebilirsiniz.

TRT Haber Canlı İzle

14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem genel seçimlerini, HD yayın kalitesinde Halk TV canlı yayın ile canlı izleyebilirsiniz.

SÖZCÜ TV Canlı İzle

14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem genel seçimlerini, HD yayın kalitesinde SÖZCÜ TV canlı yayın ile canlı izleyebilirsiniz.

CNN TÜRK Canlı İzle

14 Mayıs Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem genel seçimlerini, HD yayın kalitesinde CNN Türk TV canlı yayın ile izleyebilirsiniz.

Oy verme günü

14 Mayıs Pazar, 2023 Seçimleri için oy verme günüdür. Seçim yasakları saat 24.00’te sona erecek. Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları saat 23.59’a kadar ilan edilecek.

Seçim Yasakları

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için seçim takvime göre, 4 Mayıs 2023 tarihinde başlayan propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları, oy verme gününden önceki gün (13 Mayıs Cumartesi) saat 18.00’de sona erecek. Seçime 10 gün kala artık anket, kamuoyu araştırması ve tahminler yasak olacak ve yayımlanmayacak.

Oy verme gününden önceki 10 gün içinde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, adayın lehinde veya aleyhinde veya seçmenlerin oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım yapılamayacak.

Bu sürenin dışında yurt içinde yapılacak kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler ve mini referandum gibi yayınlarda; tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uyulması gerekecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim günü uygulanacak yasak kararlarına göre; 14 Mayıs günü saat 18.00’e kadar yayın organlarında seçimler ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.

Yayın yasağı, saat 21.00’e kadar sürecek. Öte yandan seçim günü içki satışı yapılamayacak.

YSK Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama

Seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı, kayıtlı iseniz hangi adres ile kayıtlı olduğunuzu Seçmen Sorgulama portalının “Yurt İçi Seçmen Sorgulama” bölümünden, mobil cihazınıza indireceğiniz “Seçmen Sorgulama” uygulamasından veya e-Devlet kapısından ya da YSK çağrı merkezinden (444 9 975) öğrenebilirsiniz.

SEÇİME KATILAN PARTİLER

YSK tarafından açıklanan ve seçime katılmaya hak kazanan partilerin isimleri, 2023 seçimlerine katılabilecek partiler;

Adalet Birlik Partisi

Adalet Partisi

Adalet ve Kalkınma Partisi

Anavatan Partisi

Bağımsız Türkiye Partisi

Büyük Birlik Partisi

Büyük Türkiye Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi

Demokrasi ve Atılım Partisi

Demokratik Sol Parti

Demokrat Parti

Emek Partisi

Gelecek Partisi

Genç Parti

Güç Birliği Partisi

Hak ve Özgürlükler Partisi

Halkın Kurtuluş Partisi

Halkların Demokratik Partisi

Hür Dava Partisi

İYİ Parti

Memleket Partisi

Millet Partisi

Milliyetçi Hareket Partisi

Milli Yol Partisi

Saadet Partisi

Sol Parti

Türkiye Değişim Partisi

Türkiye İşçi Partisi

Türkiye Komünist Hareketi

Türkiye Komünist Partisi

Vatan Partisi

Yeniden Refah Partisi

Yenilik Partisi

Yeni Türkiye Partisi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi

Zafer Partisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün